INTERNATIONALE LUCHTHAVEN ANTWERPEN
Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
TB2061 06:35 INNSBRUCK Vertrokken om 06:36
KL0217 07:05 LONDON CITY Vertrokken om 07:00
WP0100 07:05 LONDON CITY Vertrokken om 07:00
KL0219 14:15 LONDON CITY Vertrokken om 14:07
WP0120 14:15 LONDON CITY Vertrokken om 14:07
TB1101 16:50 ALICANTE Vertrokken om 16:44
KL0221 17:50 LONDON CITY Vertrokken om 17:45
WP0140 17:50 LONDON CITY Vertrokken om 17:45
Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
KL0218 09:40 LONDON CITY Geland om 09:47
WP0101 09:40 LONDON CITY Geland om 09:47
TB2062 10:15 INNSBRUCK Geland om 10:17
KL0220 16:55 LONDON CITY Geland om 16:49
WP0121 16:55 LONDON CITY Geland om 16:49
KL0222 20:25 LONDON CITY
WP0141 20:25 LONDON CITY
TB1102 22:30 ALICANTE

Beste Buurtbewoner,

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Met dit gezegde stellen wij u graag onze rubriek ‘buurtinfo’ voor.

Luchthaven Antwerpen hecht veel belang aan haar omgeving. U, onze buur.  U maakt namelijk direct deel uit van die omgeving waartoe de luchthaven behoort. Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden over het nieuws rond luchthavenontwikkelingen, maatregelen aangaande geluid- of , geurhinder, kalibratievluchten, werkzaamheden in de buurt en  vogelbestrijding. Tenslotte kunt u in deze rubriek de Luchthavenbuurtkrant downloaden. De luchthaven wil proactief tewerk gaan en opteert daarom voor een open en gestructureerde aanpak en communicatie. Om onze ambities waar te maken, willen we een efficiënt en duurzaam beleid voeren.  En dat maakt van onze luchthaven een aantrekkelijke luchthaven; die tevens haar betrokkenheid toont ten aanzien van U als buur.

Voor algemene vragen kunt u steeds terecht via info@antwerpairport.aero

Véél leesplezier!


Luchthavenbuurtkrant

De Luchthavenbuurtkrant is een medium om alle buurtbewoners tweemaal per jaar te informeren over wat er precies leeft en gebeurt op de luchthaven.  Interessante weetjes, nieuwtjes, gebeurtenissen,… kortom, zoveel mogelijk gerichte informatie omtrent uw regionale luchthaven. Luchthavenbuurtkrant van december komt eraan!


Werken drop-off zone (kiss & fly)

Door de heraanleg van de drop-off zone (kiss & fly) tussen 6 januari en 17 februari dient u als passagier/bezoeker rekening te houden met volgende maatregel: de in-/uitgang van het luchthavengebouw zal zich tussen 6 januari en 17 februari tijdelijk elders bevinden omwille van de werkzaamheden.  De tijdelijk in- en uitgang is een schuifdeur en bevindt zich recht tegenover de fietsenstalling en Aldi (ter hoogte van het ronde punt).
Gelieve ons dan ook te verontschuldigen voor eventuele ongemakken tijdens uw bezoek/uw reiservaring.
Hierbij enkele foto’s van hoe het terrein er nu uitziet en ter verduidelijking.

    

Afwijking vluchtenschema

Vandaag, 06/12/2019, is het Europees vliegverkeer significant verstoord door een staking van de Franse verkeersleiding. Zowel de luchthavenautoriteiten als TUI fly doen er alles aan om  het vluchtschema te respecteren m.a.w. tijdig vertrekken én aankomen. Desondanks wensen wij u als buurtbewoner dan ook te informeren dat omwille van deze staking eventueel kan afgeweken worden (= extensie) van het vluchtschema en er een aankomst mogelijks kan plaatsvinden buiten de geldende openingsuren.

Afbraakwerken loodsen ten behoeve van nieuwe parking

Met de verhuis van de stelplaats De Lijn naar het terrein (huidige P3 parking) naast de luchthaven dreigde er een tekort aan parkeerplaatsen. Immers, alle parkeerplaatsen van P3 verdwijnen hiermee.

De vroegere Swissport en Ziegler-loodsen op de huidige parking (P2) aan de Luchthavenlei hebben niet langer een functie als opslagloods. De afbraak van deze loodsen zal hiermee dan ook de nodige ruimte vrijmaken voor 169 éxtra parkeerplaatsen voor de passagiers die van onze luchthaven gebruikmaken.  Parking P2 is recht tegenover ons luchthavengebouw en dan ook zéér goed gelegen gezien de korte wandelafstand.

Tijdlijn uitvoering werken:

04/11: start werkzaamheden: resulteert in afbraak loods ZIEGLER (funderingen worden in latere fase verwijderd)
15/11: einde sloopwerken cargogebouw
18/11 tot eind november: afbraak oude postloods (TOTAL E): dit gebeurt enkel tijdens de daguren tussen 7u30 en 17u
02/12 tot 6 december: afbraak Swissport loods
Tegen 9/12 zijn alle afbraakwerken afgerond en worden alle materialen en werfconstructies weggenomen


Vliegtuigen en vogels; een moeilijke evenwichtsoefening

Het luchthavendomein is door haar grootte en de beschikbaarheid van veel grasland een attractiepunt voor vogels en ander wild life. Een botsing tussen een vliegtuig en een vogel kan ernstige gevolgen hebben. De luchthaven neemt hiervoor maatregelen om dit te vermijden.

Naast ontradende maatregelen (pinnen op borden etc.) wordt door de Bird Control Unit extra inspanningen gedaan om vogels te verjagen:  de controles met een voertuig, gebruik afschrikpatronen, specifieke geluiden, gaskanonnen etc. zijn in dit kader gangbare praktijken. Soms wordt de overlast (door bepaalde vogelsoorten) zodanig groot dat alsnog dient worden ingegrepen met extra maatregelen. Op 22 oktober 2019 wordt door de jagers een bestrijding van bosduiven uitgevoerd binnen het luchthavendomein.


Kalibratievluchten

Kalibratievluchten ingepland op 17 oktober 2019

De luchthaven Antwerpen beschikt over verschillende navigatiehulpmiddelen die piloten helpen bij landing en vertrek. Net zoals andere meetapparatuur dienen deze instrumenten regelmatig te worden gekalibreerd om de correctheid van de navigatiesignalen te blijven garanderen. De kalibratie van de ILS (Instrument Landing System) en het visuele PAPI-systeem gebeurt tijdens zogenaamde vluchtinspectiemissies. Deze worden uitgevoerd in opdracht van skeyes waarbij volgens een specifiek patroon de instellingen van de meetapparatuur worden nagekeken en eventueel bijgeregeld. Deze kalibratievluchten nemen gemiddeld drie uur in beslag en spelen zich steeds af in de nabijheid van de luchthaven.

Op 17 oktober 2019 vinden de eerstvolgende kalibratievluchten in Antwerpen plaats. Dit zijn volgens de internationale regelgeving verplicht uit te voeren technische vluchten en geen trainingsvluchten. Het kalibratietoestel vliegt daarbij op verschillende hoogtes en bij het aanvliegen van de luchthaven zelfs met ingetrokken landingsgestel.

Hieronder is een typisch vliegpatroon zoals tijdens eerdere kalibratievluchten vastgesteld. Op donderdag 17 oktober is een vluchtinspectie gepland op ILS IAD RWY29  (vanaf ongeveer 10u lokale tijd, duurtijd ongeveer 3 uur). In de namiddag omstreeks  14u30 lokale tijd is de inspectievlucht op DVOR/DME voorzien (hierbij worden 2 orbits gevlogen op ongeveer 4000ft plus naderingsprocedure RWY11 of RWY29 in functie van de RWY in gebruik) . Geschatte duurtijd van deze inspectievlucht is anderhalf uur.

 

Kalibratievluchten ingepland op 25 en 16 april 2019

De luchthaven Antwerpen beschikt over verschillende navigatiehulpmiddelen die piloten helpen bij landing en vertrek. Net zoals andere meetapparatuur dienen deze instrumenten regelmatig te worden gekalibreerd om de correctheid van de navigatiesignalen te blijven garanderen. De kalibratie van de ILS (Instrument Landing System) en het visuele PAPI-systeem gebeurt tijdens zogenaamde vluchtinspectiemissies. Deze worden uitgevoerd in opdracht van skeyes waarbij volgens een specifiek patroon de instellingen van de meetapparatuur worden nagekeken en eventueel bijgeregeld. Deze kalibratievluchten nemen gemiddeld drie uur in beslag en spelen zich steeds af in de nabijheid van de luchthaven.

Op 25 en 26 april 2019 vinden de eerstvolgende kalibratievluchten in Antwerpen plaats. Dit zijn volgens de internationale regelgeving verplicht uit te voeren technische vluchten en geen trainingsvluchten. Het kalibratietoestel vliegt daarbij op verschillende hoogtes en bij het aanvliegen van de luchthaven zelfs met ingetrokken landingsgestel.

Hieronder is een typisch vliegpatroon zoals tijdens eerdere kalibratievluchten vastgesteld. Op donderdag 25 april 2019 wordt de VOR gekalibreerd, hierbij worden 2 orbits op 4000 voet gevlogen. Op vrijdag 26 april zal de kalibratie van de ILS runway 29 plaatsvinden.

 

LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN

Antwerpen - Malaga | TUI fly


CEO Marcel Buelens op de koffie bij Radio 1 (2:21:06-2:29:06 en 2:34:50 – 2:48:45) Klik op onderstaande link om het integrale fragment te beluisteren

https://bit.ly/2QW53Vo