INTERNATIONALE LUCHTHAVEN ANTWERPEN
Datum Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
26/09/2023 TB1003 06:30 Malaga
26/09/2023 TB1103 08:35 Alicante
26/09/2023 LG4682 09:15 London City
26/09/2023 TB3243 14:10 Antalya
Datum Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
26/09/2023 LG4681 08:40 London City
26/09/2023 TB1004 13:05 Malaga
26/09/2023 TB1104 21:10 Alicante

Luchthaven Antwerpen heeft speciale voorzieningen voor reizigers met bijzondere behoeften of mensen met een beperkte mobiliteit. Zo kunnen ook zij in alle comfort reizen. Een van de belangrijkste prioriteiten van de luchthaven is een infrastructuur bieden die geschikt is voor alle soorten passagiers.

In de luchthaven

De passagiersterminal is ontworpen om de reizigers alle comfort te bieden, ook mensen met een beperkte mobiliteit. De luchthaven heeft automatische deuren bij de zones voor vertrek en aankomst. Zo kunnen alle reizigers gemakkelijk de instapzone bereiken. Ook de vertrek- en aankomsthal zijn voorzien van automatische deuren. Daarnaast zijn er liften, verlaagde drempels, en parkeerplaatsen en toiletten voor personen met een beperking. Alle deuren zijn extra breed, zodat de luchthaven voor iedereen toegankelijk is.

De voorzieningen voor personen met een beperking zijn duidelijk aangegeven met het bekende internationale symbool.

Ook bij toekomstige projecten en ontwikkelingen houdt Luchthaven Antwerpen rekening met reizigers met een beperking. Zo wordt hun reis aangenamer.

Begeleiding voor mensen met een beperkte mobiliteit

Reizigers met een beperkte mobiliteit die alleen reizen, kunnen speciale begeleiding aanvragen als hulp bij verplaatsingen binnen de luchthaven. Deze service moet minstens 48 uur voor de geplande vertrek- of aankomsttijd worden aangevraagd via uw luchtvaartmaatschappij of reisagent.

Ook als u uw eigen opvouwbare of elektrische rolstoel bij zich hebt, raden we u aan om op voorhand contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij of reisagent. Zij moeten u op de hoogte brengen van de regels die van kracht kunnen zijn op de luchthavens van vertrek en aankomst. Daarnaast moeten reizigers zelf nakijken of hun eigen opvouwbare of elektrische rolstoel toegelaten is aan boord van het vliegtuig of in het ruim.

Klik hier voor meer info (TUI fly)

Parking voor mensen met een beperking

Luchthaven Antwerpen en Indigo houden rekening met personen met een beperking die met hun eigen auto naar de luchthaven komen. Onze parking heeft speciale parkeerplaatsen met het logo voor mensen met een beperking. Deze plaatsen bevinden zich zo dicht mogelijk bij de uitgang van de parking. Om deze parkeerplaatsen te mogen gebruiken, moet er een officiële parkeerkaart voor personen met een handicap op een zichtbare plek in de wagen liggen. 

Meer info of uw parkeerplek reserveren kan hier.

Rolstoelen voor personen met verminderde mobiliteit

Op aanvraag zijn er rolstoelen beschikbaar, die u kunt gebruiken zolang u in de luchthaven bent. Als u speciale begeleiding aanvraagt via uw luchtvaartmaatschappij of reisagent, wordt er een rolstoel gereserveerd. Wanneer u op de luchthaven aankomt, staat deze meteen ter beschikking.

Brengt u zelf een opvouwbare of elektrische rolstoel mee? Laat dit dan ten laatste 48 uur op voorhand weten aan uw luchtvaartmaatschappij, zodat men u de geldende regels kan uitleggen. Er kunnen beperkingen gelden in de luchthaven van vertrek of aankomst, of beperkingen rond het meenemen van uw rolstoel aan boord van het vliegtuig. Rolstoelen met een ‘natte’ batterij zijn bijvoorbeeld meestal niet toegelaten op vliegtuigen, omdat ze beschouwd worden als gevaarlijke stoffen.

Er gelden ook beperkingen voor de afmetingen van de rolstoel, afhankelijk van het type vliegtuig dat de luchtvaartmaatschappij gebruikt.
We raden u ook aan om voldoende tijd te voorzien in de luchthaven.

Klik hier voor meer info (TUI fly)

Geleidehonden

Klik hier voor meer info over reizen met een geleidehond of hulphond (TUI fly)