INTERNATIONALE LUCHTHAVEN ANTWERPEN
Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
TB1001 14:10 Malaga Vertrokken om 14:04
TB1101 13:30 Alicante
TB1261 06:30 Murcia
Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
TB1262 12:35 Murcia
TB1002 20:35 Malaga Geland om 20:13

Luchthaven Antwerpen heeft speciale voorzieningen voor reizigers met bijzondere behoeften of mensen met een beperkte mobiliteit. Zo kunnen ook zij in alle comfort reizen. Een van de belangrijkste prioriteiten van de luchthaven is een infrastructuur bieden die geschikt is voor alle soorten passagiers.

Terminal

De passagiersterminal is ontworpen om de reizigers alle comfort te bieden, ook mensen met een beperkte mobiliteit. De luchthaven heeft automatische deuren bij de zones voor vertrek en aankomst. Zo kunnen alle reizigers gemakkelijk de instapzone bereiken. Ook de vertrek- en aankomsthal zijn voorzien van automatische deuren. Daarnaast zijn er liften, verlaagde drempels, en parkeerplaatsen en toiletten voor personen met een beperking. Alle deuren zijn extra breed, zodat de luchthaven voor iedereen toegankelijk is.

De voorzieningen voor personen met een beperking zijn duidelijk aangegeven met het bekende internationale symbool.

Ook bij toekomstige projecten en ontwikkelingen houdt Luchthaven Antwerpen rekening met reizigers met een beperking. Zo wordt hun reis aangenamer.

Begeleiding voor mensen met een beperkte mobiliteit

Reizigers met een beperkte mobiliteit die alleen reizen, kunnen speciale begeleiding aanvragen als hulp bij verplaatsingen binnen de luchthaven. Deze service moet minstens 48 uur voor de geplande vertrek- of aankomsttijd worden aangevraagd via uw luchtvaartmaatschappij of reisagent.

Ook als u uw eigen opvouwbare of elektrische rolstoel bij zich hebt, raden we u aan om op voorhand contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij of reisagent. Zij moeten u op de hoogte brengen van de regels die van kracht kunnen zijn op de luchthavens van vertrek en aankomst. Daarnaast moeten reizigers zelf nakijken of hun eigen opvouwbare of elektrische rolstoel toegelaten is aan boord van het vliegtuig of in het ruim.

Parking voor mensen met een beperking

Luchthaven Antwerpen en Indigo houden rekening met personen met een beperking die met hun eigen auto naar de luchthaven komen. Elke parking heeft speciale parkeerplaatsen met het logo voor mensen met een handicap. Deze plaatsen bevinden zich zo dicht mogelijk bij de uitgang van de parking. Om deze parkeerplaatsen te mogen gebruiken, moet er een officiële parkeerkaart voor personen met een handicap op een zichtbare plek in de wagen liggen.

ONZICHTBARE BEPERKING

Heb je een onzichtbare beperking waardoor je meer tijd nodig hebt om door de security- en paspoortcontrole te gaan? Draag je groene ‘Hidden Disablities Sunflower‘-keycord oof vraag er een aan de infobalie in de vertrekhal. Zo kunnen we je herkennen, je tijd en ruimte geven als je dat wenst en u eventueel helpen.

Je kunt met dit keycord gewoon bij je reisgezelschap blijven en rustig samen door de security- en paspoortcontrole gaan. We wensen je alvast een fijne reis!

Rolstoelen voor personen met verminderde mobiliteit

Op aanvraag zijn er rolstoelen beschikbaar, die u kunt gebruiken zolang u in de luchthaven bent. Als u speciale begeleiding aanvraagt via uw luchtvaartmaatschappij of reisagent, wordt er een rolstoel gereserveerd. Wanneer u op de luchthaven aankomt, staat deze meteen ter beschikking.

Brengt u zelf een opvouwbare of elektrische rolstoel mee? Laat dit dan ten laatste 48 uur op voorhand weten aan uw luchtvaartmaatschappij, zodat men u de geldende regels kan uitleggen. Er kunnen beperkingen gelden in de luchthaven van vertrek of aankomst, of beperkingen rond het meenemen van uw rolstoel aan boord van het vliegtuig. Rolstoelen met een ‘natte’ batterij zijn bijvoorbeeld meestal niet toegelaten op vliegtuigen, omdat ze beschouwd worden als gevaarlijke stoffen.

Er gelden ook beperkingen voor de afmetingen van de rolstoel, afhankelijk van het type vliegtuig dat de luchtvaartmaatschappij gebruikt.
We raden u ook aan om voldoende tijd te voorzien in de luchthaven.

Geleidehonden

Honden zijn over het algemeen niet toegelaten in de luchthaven. Voor geleidehonden maakt de luchthaven wel een uitzondering. Zij zijn meer dan welkom om reizigers met een beperking te helpen op reis.

Het is aangeraden om bij uw luchtvaartmaatschappij of reisagent na te vragen of geleidehonden mogen meereizen in de passagierscabine van een bepaalde vlucht.