Luchthaven Antwerpen kijkt positief terug op de zomervakantie

Luchthaven Antwerpen kan positief terugkijken op de zomervakantie. De luchthaven verwelkomde bijna 60% meer passagiers dan een jaar geleden. “De Belgen hebben opnieuw zin om te reizen. We zijn blij met deze hoopgevende cijfers en verwachten dat deze trend zich doorzet”, zegt CEO Eric Dumas.

Voor veel Belgen bleek de nood aan vakantie zeer groot. Luchthaven Antwerpen verwelkomde deze zomer dan ook 58,5% meer passagiers dan vorig jaar. “In totaal reisden 37.500 passagiers via Antwerpen. We doen het aanzienlijk beter dan vorig jaar. De mensen hebben opnieuw zin om te reizen”, zegt CEO Eric Dumas.

De luchthaven is tevreden met deze cijfers, en verwacht dat de passagiersaantallen verder zullen stijgen. “De bezettingsgraad op de vluchten was deze zomer uitstekend. Dat geeft ons veel vertrouwen naar de volgende maanden toe. We verwachten dat de cijfers ook dit najaar blijven stijgen”, zegt Dumas.

Deze zomer konden passagiers kiezen uit 7 zonnige bestemmingen. Tanger en Nador, de twee Marokkaanse bestemmingen naar waar je vanuit Antwerpen kan vliegen, werden deze zomer nog niet aangevlogen. Bij de andere bestemmingen lag de beschikbare capaciteit in sommige gevallen lager dan tijdens de laatste ‘normale’ zomervakantie in 2019. “We mogen deze cijfers dus niet vergelijken met 2019, maar we zijn op de goede weg. Dit zijn hoopgevende cijfers.”

Stipt vertrekken

De luchthaven kan deze zomer ook uitstekende stiptheidscijfers voorleggen. In juli en augustus vertrok maar liefst 97,4% van alle vluchten op tijd. “Reizen via een regionale luchthaven heeft alleen maar voordelen. Niet alleen vertrek je helemaal relax op reis, je vlucht vertrekt ook bijna altijd op tijd”, zegt CEO Eric Dumas. 

Alicante op één

Traditioneel doen de Spaanse bestemmingen het uitstekend. De meeste van onze reizigers boekten een vlucht naar Alicante. Malaga en Ibiza vervolledigen de top 3.

Zakenvluchten

De zakenvluchten kenden een uitstekende zomer. In juni haalden de zakenvluchten opnieuw het niveau van 2019. Tijdens de zomervakantie lag het cijfers zelfs 6% hoger dan in 2019.