SkyAlps vliegt deze winter opnieuw naar Bolzano vanop Antwerp Airport 

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij SkyAlps bevestigde zopas dat het ook deze winter naar het Italiaanse Bolzano/Bozen zal vliegen vanop Antwerp Airport. De vluchten starten op 23 december 2023 en lopen tot 13 april 2024. De Italiaanse stad in Zuid-Tirol zal 3 keer per week aangevlogen worden. “SkyAlps kende een succesvol eerst vliegseizoen vanuit Antwerpen”, zegt luchthaven-CEO Eric Dumas. 

De Italiaanse maatschappij maakte zopas hun winterseizoen vanuit Antwerpen bekend. Tussen 23 december 2023 en midden april 2024 vertrekken opnieuw elke week 3 vluchten van en naar Bolzano op woensdag, zaterdag en zondag.

Bolzano ligt in het hart van de Italiaanse Alpen en is de hoofdstad van de autonome provincie Zuid-Tirol. De Italiaanse regio is zeer populair bij wintersporters. Behalve voor wintersport is Bolzano ook een populaire bestemming om te wandelen en bergbeklimmen.

Antwerp Airport benadrukt dat er veel vraag is naar vluchten van Antwerpen naar Italië. “We zijn dan ook blij dat SkyAlps haar vertrouwen in Antwerp Airport bevestigt”, zegt CEO Eric Dumas. “SkyAlps kende een uitstekende start op Antwerp Airport. De nieuwe bestemming viel duidelijk in de smaak. Naast Belgen en Nederlanders vonden ook Italianen vlotjes hun weg naar Antwerpen. We zijn ervan overtuigd dat SkyAlps opnieuw een succesvolle winter tegemoet gaat.”

Stephen Marnef, SkyAlps: “Vanuit Antwerpen bereiken we zowel de Nederlandse als Belgische markt. Daarnaast zien we vanuit de regio Zuid-Tirol ook een verhoogde interesse om naar Antwerpen te reizen. Met opnieuw 3 vluchten per week hopen we opnieuw op een mooi seizoen.”

Uiterst zuinige vloot

De vluchten worden uitgevoerd met een De Havilland Dash DHC-8-Q400 dat plaats biedt aan 78 passagiers. Het Dash DHC-8 Q400 vliegtuig is een uiterst snel turbopropvliegtuig dat korte trajecten bijna even snel kan afleggen als een regionale turbojet. Daarbovenop is het ook een zeer zuinig toestel. Met een verbruik van 2,3 liter brandstof per passagier per 100 kilometer, ligt het verbruikt en de CO2 uitstoot maar liefst 40% onder het Europese gemiddelde. De Italiaanse maatschappij maakt het ook mogelijk om je CO2-uitstoot te compenseren bij het maken van een boeking. 

Maximaal comfort

Luchthaven Antwerpen en Bolzano Airport zijn beiden regionale luchthavens die sterk inzetten op comfort en reizen zonder stress. Reizigers kunnen in beide luchthavens genieten van snelle doorlooptijden en kunnen op die manier hun vakantie in alle rust beginnen. De vliegtijd naar Bolzano bedraagt ongeveer anderhalf uur.

Vluchtschema

Woensdag & zondag 

Vertrek uit Bolzano: 14:00
Aankomst in Antwerpen: 15:55

Vertrek uit Antwerpen: 16u40
Aankomst in Bolzano: 18:35

Zaterdag

Vertrek uit Bolzano: 12:00
Aankomst in Antwerpen: 13:55

Vertrek uit Antwerpen: 14u40
Aankomst in Bolzano: 16:35

Prijzen en boekingen

Meer info over de vluchten kan je terugvinden via www.luchthaven-antwerpen.com/bolzano. Een vlucht boeken kan via de website van de luchtvaartmaatschappij www.skyalps.com/en of bij je reisagent.

Prijzen vanaf €174 enkele reis (Inclusief taxen).