INTERNATIONALE LUCHTHAVEN ANTWERPEN
Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
TB1321 06:30 Ibiza
TB1001 15:05 Malaga
Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
TB1322 12:00 Ibiza
TB1002 21:30 Malaga

Niet-begeleide minderjarigen / Unaccompanied Minors (UM)

Kinderen tot en met 12 jaar mogen nooit zonder begeleiding van een volwassene met het vliegtuig reizen. Toch laten de meeste luchtvaartmaatschappijen alleenreizende kinderen van minder dan 12 jaar toe voor zover ze onder het statuut van ‘niet-vergezelde minderjarige’ of ‘unaccompanied minor’ reizen (doorgaans vanaf 5 jaar).

De luchtvaartmaatschappij zorgt dan tegen betaling voor de begeleiding van niet-vergezelde minderjarigen. De kinderen worden op Luchthaven Antwerpen afgezet door een verantwoordelijke ouder of voogd waarna een medewerker van de luchtvaartmaatschappij het kind onder de hoede neemt tot op de luchthaven van bestemming. Daar wordt het kind overgedragen aan de door de verantwoordelijke ouder of voogd aangewezen persoon.

Je kan deze service reserveren bij je luchtvaartmaatschappij wanneer je je ticket boekt. Voor alleenreizende kinderen gelden uiteraard strenge procedures en identiteitscontroles. Vraag dus tijdig advies aan je reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Klik hier voor meer info over niet-begeleide minderjarigen bij TUI fly

Op de luchthaven – UM brengen

Wanneer de UM een vlucht neemt vanaf Luchthaven Antwerpen moet de UM en de niet-meereizende ouder/ voogd zich aanmelden bij de balie van Aviapartner.

Op de luchthaven – UM ophalen

Wanneer de UM een vlucht neemt naar Luchthaven Antwerpen, kan de niet-meereizende ouder/ voogd zich de UM ophalen in de luchthaventerminal. Breng zeker uw indentiteitskaart mee om uzelf te kunnen identificeren.