Luchthaven Antwerpen helemaal klaar voor heropstart

Na een periode van bijna vier maanden stilte, is Luchthaven Antwerpen ongelooflijk blij binnenkort eindelijk opnieuw passagiers te mogen verwelkomen. Midden juni communiceerde de luchtvaartmaatschappij TUI fly al dat de eerste vluchten vanuit onze regionale luchthaven terug zullen vertrekken op vrijdag 10 juli. Meteen wordt er gekozen voor twee topbestemmingen: Split (Kroatië) en Ibiza (Spanje). Het aangepaste zomerprogramma van TUI fly zorgt voorlopig voor een beperkt aantal vluchten per dag. In september volgt de opstart van de luchtvaartmaatschappij Air Antwerp en wordt de luchthaven opnieuw met Londen City verbonden. Reizen vanuit de Antwerpse luchthaven is dus opnieuw mogelijk, zij het met een aangepast traject waarbij het creëren van een veilige omgeving voor onze passagiers en personeel absolute prioriteit heeft.

Fly safe fly healthy
Om de veiligheid van onze passagiers, personeel en hun naasten te garanderen, heeft Luchthaven Antwerpen verschillende maatregelen genomen op basis van het protocol opgesteld door het Europese agentschap voor de luchtvaartveiligheid, dat eveneens gecoördineerd werd met de GEES (Groep van Experts belast met de Exit Strategie). Alle genomen maatregelen hebben als doel om onze passagiers opnieuw met een veilig en vertrouwd gevoel te kunnen verwelkomen en te laten reizen. Zo is het dragen van een mondmasker verplicht in het volledige luchthavengebouw. Het ontsmetten van de handen kan aan de verschillende ontsmettingsposten verspreid over de luchthaven. Verder werden de balies voorzien van schermen uit plexiglas en maken stickers op de vloer de passagiers attent om steeds de social distancing van 1,5 meter goed te bewaren. Aan de veiligheidscontrole wordt elk bakje ontsmet en schoongemaakt en alle medewerkers op de luchthaven dragen mondmaskers en handschoenen.
Om het comfort van de passagiers te verhogen hebben ze tevens de mogelijkheid om mondmaskers, handschoenen en desinfecterende alcoholgel aan te kopen via de automaat aan de hoofdingang van de luchthaven.

De Flyshop alsook de splinternieuwe tax free shop zijn open. Ook hier wordt er rekening gehouden met de nodige veiligheids- en afstandsmaatregelen. Contactloos betalen in de Flyshop en in de tax free shop is mogelijk en wordt ook sterk aanbevolen.

Het overzicht van alle genomen maatregelen kunt u terugvinden via www.antwerpairport.aero.

De luchtvaartmaatschappijen hebben zelf ook een aantal maatregelen genomen om de veiligheid tijdens de vlucht te garanderen. Daarom is het raadzaam om ook de website van TUI fly (www.tuifly.be) en Air Antwerp (www.airantwerp.com) te raadplegen. Zij informeren u over eventuele beperkingen op onder andere handbagage, aangepaste boarding procedures, etc. 

Fly relax fly regional
Dankzij het regionale karakter van onze luchthaven hebben wij alle troeven in huis om drukte te vermijden. Door een betere spreiding van de vluchten zal het aantal passagiers doorheen het luchthavengebouw erg beheersbaar zijn. Verder garanderen wij nog steeds, ook met de genomen maatregelen, korte wachttijden aan de check-in balies gevolgd door een vlotte veiligheidscontrole. Daarbovenop zijn er geen lange wandelafstanden doorheen onze luchthaven en bent u in no time van de parking tot aan de gates. Ten slotte werkte de luchthaven in samenwerking met Indigo Park Belgium aan een nieuwe drop-off zone en kreeg Parking Premium (P2) er maar liefst 169 veilige en ruime parkeerplaatsen bij. Luchthaven Antwerpen draagt een optimale passagiersbeleving dan ook hoog in het vaandel.

Marcel Buelens, CEO Luchthavens Antwerpen en Oostende-Brugge:
“Prettige vakantie iedereen en geniet van deze teruggevonden vrijheid.”