DGLV | 15/04/20

Beste buurtbewoners,

Graag hadden we u op de hoogte gebracht van een herziening van de richtlijnen gepubliceerd door het DGLV op 10/04/2020. Deze herziening heeft een impact op het type vluchten die momenteel mogen uitgevoerd worden op alle luchthavens van het Belgisch grondgebied.
Door de hogere temperaturen overdag en de koude nachten, komt er condensatiewater in de motor van vliegtuigen en zal er sneller corrosie optreden op alle onderdelen waar de oliefilm langzaam is afgelopen.

Rekening houdend met deze informatie raadt het DGLV aan om enkel voor de vliegtuigen waarvoor dit voorgeschreven wordt door de constructeur, 1u te vliegen per 30 dagen. Indien er volgens de constructeur enkel stationair gedraaid moet worden met de motor, dan mag er géén vlucht uitgevoerd worden.

Rekening houdend met het feit dat dit voorgeschreven wordt door de constructeur om de technische staat van de motor te garanderen, kan deze vlucht uitgevoerd worden onder de uitzondering van de Maintenance Flight zoals bepaald in de NOTAM (A notice to airmen).
De algemene maatregelen met betrekking tot COVID-19, zoals sociale afstand, persoonlijke hygiëne en essentieel reizen, blijven voor iedereen van toepassing.

Concreet betekent dit dat naast de essentiële business vluchten, inspectie vluchten, repatriëringsvluchten en medische vluchten nu dus ook onder strikte voorwaarden maintenance vluchten zijn toegelaten.
Het DGLV kijkt strikt toe op het respecteren van de geldende richtlijnen. Zo moet de luchthaven dagelijks een lijst van de uitgevoerde vluchten bezorgen aan het DGLV; waarbij deze uitgevoerde vluchten gecontroleerd worden ten aanzien van de geldende richtlijnen.

Meer informatie kan u terugvinden op de website van het DGLV: https://mobilit.belgium.be/nl/luchtvaart/covid_19_coronavirus.