Nieuwe bestemming: Vlieg vanaf 18 juni twee keer per week naar Avignon

De Provence is een van Frankrijks meest geliefde vakantieregio’s, en terecht. Met schitterende steden, rustgevende landschappen, een heerlijke keuken en een mediterraan klimaat beleef je hier vakantie op z’n best. Neem je wandelschoenen mee of spring op je (huur)fiets voor een ervaring om nooit te vergeten. 

Vluchten elke maandag en vrijdag vanaf 18 juni – Klik hier en boek nu je tickets met TUI fly vanuit Luchthaven Antwerpen!

Tips voor je verblijf in Avignon

Sur le Pont d’Avignon

In het historische centrum van Avignon kijk je je ogen uit. Het werd niet voor niets uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed en zit boordevol interessante bezienswaardigheden. Te beginnen bij het Palais des Papes, een indrukwekkend gotisch bouwwerk waar bovendien elke zomer het festival van Avignon wordt gehouden. Ook de Pont St-Bénézet, de brug die gedeeltelijk verwoest werd bij de val van Avignon in 1226 en bekend werd door het liedje, is een must-see. De stad telt verschillende musea en het gezellige Place de l’Horloge is dan weer perfect voor een terrasje.

Poort naar de Provence

Als je het woord ‘Provence’ hoort, dan ruik je de lavendel, proef je de heerlijke kruiden, hoor je de krekels tsjirpen en zie je de glooiende velden op je netvlies. De Provence, die voel je in elke vezel. Bezoek wereldsteden als Arles, Nîmes, Nice en Marseille en dwaal tussen de minuscule dorpjes die argeloos bakken charme uitstralen. Geniet van het leven met een glaasje pastis in je hand en een schaaltje olijven naast je. Laat de locals ondertussen maar petanquen. En natuurlijk kan een wijnproeverij niet ontbreken. Geen zin om uren in de file te staan op weg naar de Provence? Boek een vlucht naar Avignon en je staat er zo!

Actief de omgeving ontdekken

In de Provence is het genieten, maar dat betekent niet dat je hier stil hoeft te zitten. In het bergachtige Parc Naturel Régional du Luberon is het bijvoorbeeld fantastisch wandelen. Zoek je graag wat verfrissing op, dan kan je gaan kajakken of raften in de Gorges du Verdon, een prachtige 25 kilometer lange kloof tussen Castellane en Moustiers-Sainte-Marie. Wie klaar is voor een echte uitdaging kan zich wagen aan de beklimming van de bekende kale berg: de Mont Ventoux is een must-do voor elke wielertoerist.

Boek nu je tickets met TUI fly via Luchthaven Antwerpen.