Antwerp Airport verwelkomde deze zomer een recordaantal passagiers

Luchthaven Antwerpen noteerde deze zomer een record aantal passagiers. In juli, augustus en september verwelkomde de luchthaven 101.256 reizigers, een stijging van 0,2% ten opzichte van 2019.

Nooit eerder verwelkomde de luchthaven in de zomermaanden meer passagiers als dit jaar. In totaal reisden 101.256 passagiers via onze luchthaven. Hiermee overstijgt de luchthaven opnieuw de cijfers van voor corona, in 2019. Toen verwelkomde de luchthaven 0.2% minder reizigers. 

De toename is voornamelijk te danken aan de inzet van nieuwe, zuinigere toestellen van TUI fly met een grotere capaciteit en hun uitgebreide zomeraanbod met nieuwe bestemmingen zoals Antalya, Kreta en Tenerife.

ASL Fly Executive en Luxair droegen eveneens bij aan deze recordcijfers voor Antwerp Airport. ASL Fly Executive bood twee vluchten per week aan naar Ibiza, terwijl Luxair vier keer per week naar London City Airport vloog. Vanaf eind oktober zal Luxair het aantal vluchten naar de Britse hoofdstad verder opvoeren.

Reizigers konden deze zomer kiezen uit een waaier van 13 bestemmingen, met drie luchtvaartmaatschappijen. September was met 35.407 passagiers de beste maand ooit op de luchthaven. 

“Nooit eerder reisden in de zomermaanden zoveel passagiers via onze luchthaven.  Dat is het  bewijs van het harde werk en het onwrikbare geloof in onze luchthaven,” verklaart CEO Eric Dumas. “We zijn onze passagiers dankbaar en doen er steeds alles voor om hun reiservaring zo comfortabel en stressvrij mogelijk te maken.”

Zakenvluchten
Ook in het zakensegment ziet de luchthaven een mooie groei. Vergeleken met de cijfers van 2019 is er een toename van 8,6% in vliegbewegingen van business jets vastgesteld.