Luchthavens Oostende-Brugge en Antwerpen klaar voor topzomer: “Verwachten 160.000 passagiers in juli en augustus”

Luchthaven Oostende-Brugge en Luchthaven Antwerpen verwachten deze zomervakantie 160.000 passagiers. Samen met alle partners hebben de luchthavens zich voorbereid om de zomervakantie vlot te laten verlopen. “Regionale luchthavens winnen steeds meer aan populariteit. Passagiers reizen hier zonder stress en moeten geen drie uur op voorhand aanwezig zijn. Voor velen is dit een doorslaggevende factor om te kiezen voor een regionaal vertrek”, zegt CEO Eric Dumas. 

Luchthaven Oostende-Brugge

Luchthaven Oostende-Brugge verwacht in juli en augustus 90.000 passagiers. Dat cijfer ligt in lijn met de passagierscijfers van vorige zomer. Reizigers hebben opnieuw de keuze uit 13 Spaanse, Griekse en Turkse bestemmingen. Voor het eerst sinds 2019 kan je vanuit Oostende weer naar Antalya vliegen. De Turkse bestemming wordt drie keer per week aangeboden. De top 3 zomerbestemmingen vanuit Oostende zijn Alicante, Malaga en Tenerife. 

Alle bestemmingen kan je terugvinden via: www.luchthaven-oostendebrugge.com/bestemmingen

Luchthaven Antwerpen

Luchthaven Antwerpen verwacht in juli en augustus 70.000 passagiers. De luchthaven hoopt deze zomer de passagiersaantallen van 2019 te overtijgen. Reizigers kunnen deze zomer kiezen uit 12 bestemmingen in Spanje, Griekenland, Marokko, Turkije, Kroatië en het Verenigd Koninkrijk. Dankzij de nieuwe toestellen van TUI fly, worden deze zomer voor het eerst verder gelegen bestemmingen als Tenerife, Kreta en Antalya aangeboden vanuit Antwerpen. 

Naast TUI fly voeren ook ASL Fly Executive en Luxair deze zomer vluchten vanuit Antwerpen. ASL vliegt tussen 30 juni en 21 augustus twee keer per week naar Ibiza en Luxair vliegt de hele zomervakantie vier keer per week en in amper 50 minuten naar de Britse hoofdstad Londen. 

Alle bestemmingen kan je terugvinden via: www.luchthaven-antwerpen.com/bestemmingen

Regionale luchthavens populair

“Onze regionale luchthavens winnen steeds meer aan populariteit”, zegt CEO Eric Dumas. “Door de drukte op de grote luchthavens kiezen reizigers steeds vaker voor een regionaal vertrek. Onze luchthavens hebben niet te kampen met een personeelstekort en reizigers hoeven geen drie uur op voorhand aanwezig te zijn. Daarnaast zijn de korte wandelafstanden en snelle doorlooptijden voor veel passagiers doorslaggevende factoren om voor onze luchthavens te kiezen”, benadrukt CEO Eric Dumas. 

“Samen met alle partners hebben de luchthavens zich voorbereid om de zomervakantie vlot te laten verlopen. Wie kiest voor een regionaal vertrek, kiest meteen ook voor een comfortabel vertrek zonder stress. Daar staan we gekend voor, en daar zetten we ook hard op in”, besluit Dumas.