TUI fly biedt drie nieuwe bestemmingen aan vanuit Antwerpen

Luchtvaartmaatschappij TUI fly breidt haar aanbod vanop de luchthaven van Antwerpen voor het zomerseizoen uit met de lancering van 3 nieuwe bestemmingen. Vanaf 30 juni zal TUI fly Antwerpen verbinden met Tenerife (Spanje), Antalya (Turkije) en Heraklion (Kreta). De reiziger heeft hierbij de mogelijkheid om een ticket te reserveren via TUI fly of een pakketreis van touroperator TUI te boeken. Met deze uitbreiding speelt TUI in op de vraag van reizigers om uit een luchthaven dichtbij hun woonplaats te kunnen vertrekken naar populaire bestemmingen.

De lancering van deze nieuwe lijnen wordt mogelijk gemaakt door de komst van drie nieuwe Embraer toestellen type E195-E2 in de vloot van TUI fly. Deze milieuvriendelijke vliegtuigen vervangen de Embraer E190 die in 2016 in gebruik werden genomen. De nieuwe toestellen zullen het mogelijk maken om langere afstanden af ​​te leggen.

Door technisch performantere motoren en door aanpassingen in de aerodynamica is de CO2-uitstoot per stoel liefst 33% lager dan bij de Embraer E190. Binnen een normaal vluchtprogramma betekent dit jaarlijks 29,7 ton minder uitstoot per stoel. Bij het opstijgen en landen draagt het geluid van de E195 tot 50% minder ver dan bij de E190. Daardoor behoort de E195 E2 tot de allerstilste toestellen binnen het ‘regional’-segment, het kleinere vliegtuigtype

Gunther Hofman, Managing Director van TUI fly Western Region: “TUI fly Belgium heeft eerder al bewezen steeds te streven naar een milieuvriendelijkere luchtvaart. We zijn dan ook oprecht blij dat TUI Airline ons de mogelijkheid geeft om de vernieuwende E195 E2 exclusief aan de Belgische reiziger aan te bieden. Zeer belangrijk is ook dat we een positief ecologisch verhaal kunnen brengen naar de directe omgeving van de Antwerpse luchthaven.”

Tenerife (Spanje) :

  • 2 keer per week op maandag en vrijdag
  • Vanaf 30 juni 2023

Antalya (Turkije) :

  • 2 keer per week op dinsdag en zaterdag
  • Vanaf 1 juli 2023

Heraklion (Kreta – Griekenland) :

  • 2 keer per week op donderdag en zondag
  • Vanaf 2 juli 2023

In totaal zullen er tijdens de zomermaanden vanuit Antwerpen 11 bestemmingen beschikbaar zijn: Tenerife (Spanje), Antalya (Turkije), Heraklion (Kreta), Mallorca (Spanje), Malaga (Spanje), Alicante (Spanje), Ibiza (Spanje) , Murcia (Spanje), Split (Kroatië), Tanger (Marokko) en Nador (Marokko).

De drie nieuwe bestemmingen kunnen vanaf vrijdag worden geboekt op www.tui.be, www.tuifly.be en via de reisagent.