INTERNATIONALE LUCHTHAVEN ANTWERPEN
Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
TB1101 06:45 Alicante Vertrokken om 06:50
Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
TB1102 12:30 Alicante

Op de Luchthaven van Antwerpen kan je een PCR-test laten afnemen in het testcentrum dat door Eurofins wordt uitgebaat. Het testcentrum is voor iedereen toegankelijk op afspraak en bevindt zich in het passagiersgebouw. Wanneer u de luchthaven via de hoofdingang betreedt, moet u de blauwe vloerstickers volgen die u naar het testcentrum zullen leiden.

Iedereen die zich wil laten testen heeft hiervoor een testcode nodig. De code voor een gratis of betalende PCR-test kan je aanvragen via www.mijngezondheid.be. Met deze code kan je een afspraak maken in het covid-testcentrum op onze luchthaven. 

Eurofins is telefonisch bereikbaar voor al uw vragen op het nummer 056 25 84 01 of via mail: covidcenterantwerpen@labovanpoucke.eu

Klik hier om een afspraak te maken.

Wie kan zich laten testen?

Iedereen kan zich in het covid-testcentrum op onze luchthaven laten testen. De code voor een gratis of betalende PCR-test kan je aanvragen via www.mijngezondheid.be

Wat zijn de openingsuren van het testcentrum?

Het testcentrum is elke dag open van 8 uur tot 18 uur.

Waar bevindt het testcentrum zich op de luchthaven? 

Het testcentrum bevindt zich in het passagiersgebouw. Wanneer u de luchthaven via de hoofdingang betreedt, moet u de blauwe vloerstickers volgen die u naar het testcentrum zullen leiden.

Welke testmogelijkheden zijn er beschikbaar?

In het testcentrum kan je terecht voor een PCR-test. Het testcentrum op de luchthaven werken samen met een door de overheid erkend laboratorium waardoor de resultaten internationaal geldig zijn. 

Hoeveel kost een test?

De prijs voor een PCR-test bedraagt vanaf 1 juli maximaal 55 euro. 

Heb ik recht op een gratis test?

 In enkele gevallen is een PCR-test gratis:
– Met een doktersvoorschrift als je je ziek voelt door corona,
– 
Als je je moet laten testen omdat je een hoogrisicocontact hebt gehad met iemand die besmet is met corona,
– Wanneer je terugkeert naar België en na het invullen van uw PLF-formulier een code ontvangt om u te laten testen.

Als je nog niet de kans hebt gehad om je te laten vaccineren, kan je in de zomermaanden twee keer een gratis PCR-test aanvragen voor eender welke reden, bijvoorbeeld om naar een groot festival te gaan of om naar het buitenland te reizen. 

Hoe vraag ik mijn gratis test aan?

Op de website www.mijngezondheid.be vraag je een code aan die je kunt downloaden. Let op, die code is maar tien dagen geldig. Met die verkregen code kan je een afspraak maken bij het testcentrum. De gratis testen kan je enkel aanvragen via de website www.mijngezondheid.be.

Wanneer is het resultaat van mijn test beschikbaar?

Bij een standaard PCR test ontvang je het resultaat binnen de 24 tot 36 uur.

Hoe kan ik het testcentrum bereiken?

Alle informatie i.v.m. uw reisroute kunt u hier terugvinden.

Waar kan ik parkeren?

U kunt parkeren op parking Premium die zich voor het luchthavengebouw bevindt. Op deze parking betaalt u 1,20 euro voor 30 minuten. Alle parkeertarieven voor onze parking kunt u hier terugvinden.