Stopzetting VLM Airlines

Vrijdag 31 augustus 2018 –  SHS Aviation B.V., de hoofdaandeelhouder van de N.V. SHS Antwerp Aviation (VLM Airlines), heeft vandaag tijdens een buitengewone algemene vergadering beslist de Belgische vennootschap te ontbinden en in vereffening te stellen. Er werden twee personen aangeduid als vereffenaars. 

Luchthaven Antwerpen betreurt dit ten zeerste en leeft mee met alle personeelsleden op onze luchthaven, zowel het personeel van VLM Airlines als eigen personeel. Ook voor onze passagiers vinden we dit zeer spijtig en kunnen alleen maar hopen dat er snel nieuwe verbindingen komen voor hen.

We betreuren dat de eeuwenoude verbinding Antwerpen – London City niet meer zal bediend worden, maar er zijn reeds contacten met andere maatschappijen om op korte termijn deze route over te nemen. Ook kunnen we meedelen dat luchtvaartmaatschappij flybe de capaciteit op London Southend zal verhogen om de verbinding Antwerpen-London City op te vangen en onze trouwe klanten toch nog naar London te brengen in afwachting van een nieuwe start op London City.

Een aantal weken geleden schrapte de luchtvaartmaatschappij VLM Airlines reeds een aantal lijnen. De stopzetting van VLM Airlines zal zeker een impact hebben op het aantal bewegingen en passagiers voor de luchthaven. Toch werd er met deze omstandigheden reeds rekening gehouden en zal dan ook geen onherroepelijke schade teweegbrengen aan de luchthaven.

VLM Airlines was verantwoordelijk voor 45% van de aangeboden capaciteit vanuit Antwerpen. Ondanks hun significant aandeel in capaciteit vertegenwoordigt VLM slechts 17% van onze omzet. In de eerste 7 maanden van 2018 was VLM goed voor ruim 43.000 passagiers. Luchtvaartmaatschappijen TUI fly en flybe vervoerden in 2018 reeds ruim 120.000 passagiers.

Lees hier het volledige persbericht

! Passagiers kunnen vanaf maandag 2 september terecht op www.flyvlm.com om een schadeformulier in te vullen voor hun geannuleerde vlucht(en).