Corona maatregelen


Luchthaven Antwerpen is erg blij om jullie als reiziger/bezoeker opnieuw te mogen verwelkomen. Sedert uw vorige bezoek zijn er nu enkele verplichte corona-maatregelen van kracht om zowel u, uw naasten als ons personeel te beschermen.

Hierbij lijsten wij de verplichte maatregelen op:

 1. Vanaf 1 augustus moeten alle personen die vanuit het buitenland naar België terugkeren of naar België reizen en hier langer dan 48 uur verblijven een identificatieformulier (Passenger Locator Form) invullen. U kan dit formulier hier invullen.
 2. Niet-reizende personen worden verzocht te vermijden om het luchthavengebouw te betreden wanneer dit niet nodig is. Indien die personen naar de luchthaven komen om er gevraagd om van hen afscheid te nemen voor de vlucht (in de drop-off zone) of hen te verwelkomen na de vlucht (aan de fietsenstalling) buiten het luchthavengebouw.
 3. Respecteer nauwgezet de maatregelen met betrekking tot social distancing die van toepassing zijn: dit is in de mate van het mogelijke minimum 1,5 meter tussen personen die niet tot dezelfde “sociale bubbel” behoren.
 4. Het dragen van een mondmasker in het luchthavengebouw is verplicht vanaf 12 jaar. Veiligheidsmateriaal zoals mondmaskers, alcogel, desinfecterende doekjes kunnen tegen democratische prijzen worden aangekocht in de luchthaven; vooraan aan de ingang, via de automaat of na securitycontrole, via de shop. Er wordt aangeraden om uw mondmasker om de 4 uur te verwisselen. Zorg ervoor dat u voldoende mondmaskers bij zich heeft voor de volledige duur van de reis.
 5. Kom niet naar de luchthaven en blijf in je woning/hotel wanneer je ziek bent en neem telefonisch contact op met je huisarts (neem geen risico en reis niet!). De luchtvaartmaatschappij kan u in geval van ziekte weigeren op de vlucht.
 6. Respecteer het max. aantal toegelaten personen in de toiletten.
 7. Volg de aangeduide markeringen op de grond en de verplichte wandelrichting
 8. Het ontsmetten van de handen bij het betreden van het luchthavengebouw en aan de veiligheidscontrole is verplicht.
 9. Indien u gaat zitten, laat voldoende afstand tussen u en andere passagiers die niet tot dezelfde “sociale bubbel” behoren.
 10. De tafels en stoelen van de Flyshop zijn zo opgesteld dat de social distancing tussen de verschillende reisgezelschappen wordt gegarandeerd.  Laat deze dan ook zo staan en verplaats geen tafels of stoelen.
 11. Opgelet: indien u zelf ontsmettingsgel meeneemt in de handbagage, mag dit flesje maximum 100 ml. bevatten. Gelieve de richtlijnen voor vloeistoffen in uw handbagage te respecteren. Indien uw flesje meer dan 100 ml. bevat, zal het beveiligingspersoneel dit extra apart screenen. Ontsmettingsgel in flacons alsook ander veiligheidsmateriaal kunnen worden aangekocht in de luchthavens
 12. Er mogen maximum twee personen (die niet tot dezelfde “sociale bubbel” behoren) tegelijk in de lift stappen. Deze personen dienen dan met hun rug naar elkaar te staan.
 13. Passagiers of luchthavenbezoekers met ziekteverschijnselen of andere medische problemen zullen vriendelijk verzocht worden plaats te nemen in het EHBO lokaal om daar te wachten op de hulpdiensten.

Hierbij lijsten wij ook enkele zeer sterk aanbevolen maatregelen op: 

 1. Pas goede handhygiëne toe: was uw handen regelmatig met water en zeep
 2. Gebruik alcoholgel om uw handen te desinfecteren. Op de luchthaven zijn er op verschillende plaatsen ontsmettingsproducten beschikbaar
 3. Pas goede hoest- en nieshygiëne toe -> nies in een papieren zakdoek en gooi de zakdoek daarna onmiddellijk weg in de speciaal voorziene vuilnisbak. Bij gebrek aan een zakdoek, nies in uw elleboog en niet in uw hand
 4. Deze speciaal voorziene vuilnisbakken met geel deksel en pedaalbediening zijn op verschillende locaties in het gebouw aanwezig voor het wegwerpen van zakdoekjes, mondmaskers, handschoenen, e.d.
 5. Raak zo weinig mogelijk met de handen het gezicht, mond of neus aan
 6. Heb aandacht voor voedselhygiëne (steeds handen wassen voor het eten)
 7. Vermijd nauw contact met mensen die hoesten en niezen
 8. Vermijd nauw contact met dieren
 9. Geef geen hand of kus als begroeting
 10. Geef de voorkeur aan contactloze betalingen
 11. Indien u wordt opgehaald, verzoeken wij vriendelijk dat de persoon die u ophaalt het luchthavengebouw niet betreedt. U kan opgewacht worden op de parking (fietsenstalling) aan de uitgang van het luchthavengebouw. Wij danken u om hiermee rekening te houden en mee te helpen aan het bewaren van de social distancing

Raadpleeg eveneens de website van uw luchtvaartmaatschappij voor uw vertrek om eveneens kennis te nemen van de door haar opgelegde corona-maatregelen (TUI fly en Air Antwerp). 

We rekenen er dan ook op dat u, als passagier/bezoeker, onze maatregelen nauwgezet opvolgt en we danken u alvast voor uw medewerking en vertrouwen.

Luchthaven Antwerpen wenst u een zéér aangename, zorgeloze en veilige reis!

#flysafeflyhealthy #flyrelaxflyregional