INTERNATIONALE LUCHTHAVEN ANTWERPEN
Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
TB1001 14:10 Malaga
Vlucht Tijd Bestemming Terminal Status
No Flights

Veiligheids- en gezondheidsmaatregelen

Luchthaven Antwerpen stelt alles in het werk om u op een veilige manier te ontvagen en te laten reizen. Wij vragen u dan ook deze maatregelen strikt te volgen. 

Gouden Regels

  1. Bewaar altijd een afstand van 1,5 meter van anderen. Laat wanneer u gaat zitten, voldoende afstand met personen die niet tot uw bubbel behoren. 
  2. Een mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar op het luchthavendomein. In het vliegtuig is het dragen van een mondmasker verplicht vanaf 6 jaar.
  3. Was je handen regelmatig en desinfecteer je handen met alchoholgel.
  4. Volg de aangeduide markeringen op de grond.
  5. Respecteer het maximum aantal toegelaten personen in de toiletten.
  6. Kom niet naar de luchthaven als je je ziek voelt.

Passenger Locator Form

Vanaf 1 augustus 2020 moeten alle passagiers voor hun aankomst in België een formulier invullen, het Public Health Passenger Locator Form. U kunt het document hier invullen. 

  1. Elke passagier van 16 jaar en ouder dient een formulier in te vullen.
  2. Kinderen onder de 16 jaar komen op de registratie van hun ouders.
  3. Het PLF document moet binnen de 48 uur voor aankomst in België ingevuld worden.

Het Passenger Locator Form maakt een onderscheid tussen een zakenreis en een privéreis. Om te kunnen aangeven dat u om professionele redenen reist, dient u of uw werkgever het Business Travel Abroad-formulier (BTA) in te vullen. Het BTA kan zowel door Belgische als door buitenlandse werkgevers en werknemers worden gebruikt. De werknemer die om professionele redenen reist, zal na het invullen van de BTA, een BTA-code ontvangen die kan ingeven worden op het Passenger Locator Form. Het BTA formulier vindt u hier.

Woon je in België, ben je ouder dan 12 jaar en verbleef je langer dan 48 uur in een rode zone?
Dan is een PCR-test verplicht op dag 1 en dag 7 na aankomst in ons land. Je ontvangt hiervoor een code na het invullen van het Passenger Locator Form. Daarnaast is ook een quarantaine verplicht van minstens zeven dagen, die kan worden beëindigd mits een negatieve PCR-test op dag 7 van de quarantaine.

Ophalen en afzetten van passagiers

Niet-reizende personen worden verzocht het luchthavengebouw niet te betreden wanneer dit niet nodig is. Indien je naar de luchthaven komt om passagiers af te zetten, wordt er gevraagd om afscheid te nemen van hen voor het betreden van het luchthavengebouw. De Kiss & Fly-zone bevindt zich op parking 1 (20 min. gratis). Indien u passagiers komt ophalen, vragen wij u om hen te verwelkomend bij de meet en greet-zone buiten het luchthavengebouw.

Mondmaskerautomaat

Wanneer u een mondmasker vergeten bent, kunt u deze aankopen aan het automaat aan de ingang.

Reisadvies

Controleer het reisadvies via de website van de FOD Buitenlandse Zaken: Ga naar de website
Controleer de inreisvoorwaarden via de website van de FOD Buitenlandse Zaken: Ga naar de website


Raadpleeg voor uw vertrek de website van uw luchtvaartmaatschappij voor om kennis te nemen van de door hun opgelegde corona-maatregelen. 

We rekenen er op dat u, als passagier, onze maatregelen nauwgezet opvolgt en we danken u alvast voor uw medewerking en vertrouwen.

Luchthaven Antwerpen wenst u een zéér aangename en veilige reis!