20 Antwerpse kinderen vliegen met VLM naar Legoland

Zondag 17 december vlogen 20 kinderen uit kansarme milieus met een Fokker 50 van VLM Airlines naar het Verenigd Koninkrijk om er een bezoek te brengen aan het themapark Legoland. Dit vroeg kerstcadeau was een initiatief van VLM Airlines in samenwerking met Luchthaven Antwerpen, Lego Benelux, Antwerp Fly Shop en het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning De Kleine Vos, dat gevestigd is in Borgerhout.

Met kerst wou VLM Airlines een gratis uitstap aanbieden aan kinderen die het iets minder breed hebben in onze samenleving. Zodra de Fokker 50 vanmorgen vanop de Antwerpse luchthaven was opgestegen, zette het toestel koers naar het Engelse vliegveld van Farnborough. Van daaruit ging het met een autobus naar Legoland Windsor Resort. De hele dag konden de kinderen genieten van de prachtige en leuke attracties, die in deze periode van het jaar in een kleurrijk kerstkleedje gestoken zijn. Tijdens de terugvlucht kregen de kinderen nog een mooi Lego-geschenk. Omstreeks 19u25 landden de kinderen opnieuw op de luchthaven van Antwerpen.

“Zes weken geleden maakte VLM Airlines een succesvolle comeback op de route tussen Antwerpen en Londen City. Om dit te vieren wilden de medewerkers van onze luchtvaartmaatschappij een kerstgebaar stellen voor een aantal kinderen die het minder makkelijk hebben in onze samenleving”, aldus Carl Runge, COO van VLM Airlines. “Ik ben dan ook trots op eenieder die aan dit project heeft meegewerkt. Het is op momenten als deze dat we beseffen wat echt belangrijk is in het leven en hoeveel een mooi gebaar plezier kan doen. De glimlach op de kindergezichten sprak boekdelen.”

Legoland Windsor is een pretpark met Lego-speelgoed als centraal thema. De attracties zijn een mix van lego-decoratie en de attractie zelf. Het park opende zijn deuren in 1996. Het was na Legoland Billund in Denemarken het tweede Legoland-pretpark ter wereld. In 2016 telde het park meer dan 2 miljoen bezoekers, wat van Legoland het meest bezochte pretpark van het Verenigd Koninkrijk maakt.

VLM Airlines